KUN ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁR

https://kunlibrary.net

 

 

Visszautasított újságcikkek

 

 Sajnos nem csak a találmányaim találtak visszautasításra, hanem a különféle napilapoknak, folyóiratoknak írt cikkeim is. Az öncenzúra jármában nyűglődő szerkesztők nem merték megjelentetni a cikkeimet. A kommunista diktatúrában nem lehetett olyan nyíltan és kendőzetlenül ostorozni a társadalom hibáit, mint ahogy én ezt tettem. Miután a politikusok sem mertek a hibákra rámutatni, nem történt előrelépés ezen a téren. Ezek a problémák mind a mai napig nyomasztanak bennünket. Így ezek a cikkek még ma is aktuálisak, pedig a megírásuk óta több mint 40 év telt el.

Az elmúlt 40 év alatt a helyzet semmit sem változott. A rendszerváltás meghozta ugyan a szólásszabadságot, de a magyar sajtóban továbbra sem jelenhetnek meg átütő erejű, a világot előremozdító cikkek. A szerkesztők szűklátókörűsége, nemtörődömsége, a globális problémák iránti érzéketlensége ugyanis megmaradt. Ennek eredményeként a mostani újságcikkírási próbálkozásom is kudarcba fulladt.

Mivel helyzetünk egyre kilátástalanabb, nemrég megpróbáltam felhívni politikai vezetőink figyelmét környezetünk rohamos pusztulására, a természet lassan megállíthatatlan tönkremenetelére. Figyelmeztető leveleimet azonban válaszra sem méltatták. Úgy látszik politikusaink csak szavakban szeretik védeni a természetet, tettekben már nem. A médiához is hiába fordultam. Napilapjaink, nagy példányszámban megjelenő folyóirataink főszerkesztőit sem érdekli tarthatatlan helyzetünk. Tőlük sem érkezett válasz. Régebben legalább egy elutasító választ kaptam tőlük. Mostanában már erre sem méltatnak.

 

 

        KUN Ákos

e-mail: info@kunlibrary.net

            kel@kunlibrary.net     

            kunlibrary@gmail.com