KUN ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁR

https://kunlibrary.net

 

 

Tűz- és betörésvédelmi termékcsalád

 

 Találmányaimmal párhuzamosan kidolgoztam egy komplett tűz- és betörésvédelmi termékcsaládot. Paramétereiket illetően ezek a tűz- és betörésvédelmi készülékek egységes rendszert alkotnak. Felhasználási területüket illetően a 20 féle termékből 9 db a betörésvédelem, 5 db a tűzvédelem tárgykörébe tartozik, 6 db pedig tűz- és betörésvédelemre egyaránt használható. Jelen készülékek műszaki színvonala jóval meghaladja a nagy vagyonvédelmi világcégek hasonló profilú gyártmányainak színvonalát. A korszerűségen kívül nagy előnyük még ezeknek a termékeknek, hogy a rendkívül alacsony nyugalmi áramfelvételük következtében igen energiatakarékosak, a széles tápfeszültség- és vészáram-intervallumuk pedig lehetővé teszi, hogy bármely már meglevő rendszerhez illeszthetők legyenek.

Ezek a készülékek a széleskörű felhasználási lehetőséget azáltal érik el, hogy minden egyes termék igen sok variációban, altípusban gyártható. Ily módon ezek a készülékek a világon jelenleg gyár­tott szinte összes vészjelző rendszerhez illeszthetők, igen rugalmasan alkalmazkodnak különböző telepítési körülményekhez. Az érzékelőelemek rendkívül alacsony áramfelvétele következtében egy hurokba akár több száz, illetve több ezer darab is felfűzhető, ami lehetővé teszi egyszerű és olcsó vészjelző készülékek alkalmazását. Ezáltal a nagy épülettömbök, irodaházak tűz- és betörésvédelmi költsége töredékére csökkenthető. Az alacsony ár következtében a családi házak tömeges védelme sem ütközik anyagi akadályokba. A magas műszaki színvonalat a termékekben megtestesülő szabadalmaztatott megoldások is garantálják.

Mindegyik érzékelőelemről, készülékről, kiszolgáló egységről működő prototípussal rendelkezem, amelyek kívánságra megtekinthetők, bemérhetők. Elkészült a termékcsalád teljes gyártási dokumentációja is. Az elektronikus dokumentumokat (kapcsolási rajz, nyomtatott áramkörök, furatozási rajz, alkatrész-ültetési rajz) gépészeti dokumentumok (fröccsöntő szerszámok, kivágó szerszámok, présszerszámok) tervrajzai egészítik ki. A járulékos kellékek (pl. a típusjelölő címkék, a készülékfeliratok szitarajza) szintén készen van. Az ionizációs füstérzékelő gyártását részletes sugárvédelmi előírás segíti. A végbemérést házilag elkészíthető célműszerek, és dekadikus mérőszekrények teszik olcsóbbá. (Az általam tervezett ellenállás- kondenzátor- és induktivitás dekádszekrények önálló termékként is forgalmazhatók.) Mindegyik termék részletesen kidolgozott prospektussal rendelkezik, melyek a mellékletben tanulmányozhatók. A teljes dokumentáció le van fordítva német nyelvre.

 

        KUN Ákos

e-mail: info@kunlibrary.net

            kel@kunlibrary.net     

            kunlibrary@gmail.com